STRĂZILE DIN CARTIERUL EDEN: ROMA, LONDRA, BERLIN, LISABONA, MADRID…

 

Aleşii locali nu mai au inspiraţie când vine vorba de denumirea străzilor din municipiul Ploieşti. Cei care se vor muta în Cartierul Eden vor avea trecute în buletine străzi precum Roma, Londra, Berlin, Lisabona, Dublin, Belgrad, Madrid, Viena, Berna şi Bratislava.

În expunerea de motive a hotărârii Consiliului Local Ploieşti, prin care au fost aprobate noile denumiri ale străzilor din Cartierul Eden, nu se precizează care a fost motivul pentru care s-a găsit o astfel de soluţie. Cert este faptul că ploieştenii care vor locui acolo vor avea trecut pe actul de identitate străzi precum Londra, Roma, Berlin, Lisabona, Dublin, Belgrad, Madrid, Viena, Berna şi Bratislava. La baza propunerii unei astfel de hotărâri de Consiliu Local a stat faptul că  la verificările efectuate de Serviciu Cadastru şi GIS, din cadrul Direcţiei Generale de Dezvoltare Urbană, s-a solicitat atribuirea denumirii străzilor din Cartierul Eden şi, implicit, de noi adrese poştale, în vederea extinderii reţelei de gaze, dar şi pentru înscrierea în Cartea Funciară a actelor persoanelor fizice şi juridice, şi pentru înregistrarea imobilelor din zonă. Prin urmare străzile au fost numerotate astfel:

  1. Tonsonul A-B – strada Londra;
  2. Tronsonul C-D-E-F – strada Roma
  3. Tronsonul G-H – strada Berlin
  4. Tronsonul I-J – strada Belgrad
  5. Tronsonul K-L – strada Dublin
  6. Tronsonul M-N – strada Lisabona
  7. Tronsonul O-P – strada Viena
  8. Tronsonul R-S – strada Berna
  9. Tronsonul T-U – strada Madrid
  10. Tronsonul V-Z – strada Bratislava

În nomenclatorul municipiului Ploieşti figurează 886 de străzi, unele cu denumiri de animale, de flori, de forme geometrice, de meserii, de ape, de localităţi şi judeţe învecinate, dar şi de planete ori de voievozi, de fizicieni, de poeţi şi pictori. De exemplu la Ploieşti avem strada Arhimede, strada Charles Darwin, strada Paris, strada Vlad Ţepeş, strada Căprioarelor, strada Câinelui, strada Cerbului, strada Delfinului, strada Dunărea, strada Jupiter, strada Saturn, strada Neptun, strada Lebedei, strada Pescăruş, strada Licurici, strada Mieilor, strada Mioriţa, strada Piramidei şi, inclusiv, strada Ploilor ori, simplu, strada Rodica. 

sursa: ObservatorulPH.ro:http://www.observatorulph.ro/administratie/25987-strazile-din-cartierul-eden-roma-londra-berlin-lisabona-madrid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s